ETUSIVU
hannamari rahkonen
kokemuksia
addix®-hoitomalli
PALVELUT
OTA YHTEYTTÄ

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX

Kokemukset

Ahmiminen jäi, kun Jenni ymmärsi että kysymys on sokeriaddiktiosta

Ahmiminen ja ylensyöminen olivat 36-vuotiaalle Jennille kärsimystä tuottava asia. Ne vaikuttivat negatiivisesti niin itsetuntoon kuin fyysiseen terveyteen. Aloitimme työskentelyn elokuussa 2022 ja ADDIX-menetelmän avulla Jenni vapautui näistä haitallisista syömismalleista hyvin nopeasti. Hän on ollut raittiina ja vapaa ahmimisesta jo yli puolen vuoden ajan ja nauttii tällä hetkellä elämästä, joka ei pyöri syömisen, syyllisyyden tai laihduttamisen ympärillä. Lue alta Jennin itse kirjoittama kokemus ja katso myös Hannamarin ja Jennin IG-liven tallenne täältä.

Jennin tarina: näin ahmiminen vaihtui itsestä huolehtimiseen

Googletin sokeriaddiktiota keväällä 2022. Löysin sitä kautta ADDIXin ja aloin lukemaan ja katsomaan Hannamarin julkaisuja sekä materiaaleja niin verkkosivuilla, somessa kuin YouTubessa. Sain tätä kautta ensimmäistä kertaa tietoa sokeriaddiktiosta – ymmärrettävästi, selkeästi ja ytimekkäästi kerrottuna.

Juuri ennen ADDIX-ohjelmaan osallistumista olin kärsinyt pitkästä stressikierteestä ja turruttanut oloani herkuilla toistuvasti. Olin ahminut herkkuja ja roskaruokaa ja voin niin henkisesti kuin fyysisesti todella huonosti. Syömiseen liittyvien vatsakipujen vuoksi olin käynyt muutaman kerran lääkärilläkin. Silloin tajusin, että näin ei voi jatkua. Tunnistin itsessäni useita sokeriaddiktion oireita ja ymmärsin, että tilanteeseen on mahdollista saada apua.

Kun elokuussa 2022 kommentoin Hannamarin sosiaalisen median postaukseen ’VAPAUS’, halusin löytää keinoja olla vapaa sokerista. Olin ollut sokerikoukussa pidempään ja kokeillut muutamaa erilaista dieettiä, joissa sain kiloja hieman pois.

Dieetit eivät tuoneet pysyviä tuloksia, vaan palasin aina takaisin tunnesyömiseen. Jos minulla oli paha olo, kävin ostamassa suklaata. Jos en saanut sokeria, olin kärttyinen ja vieroitusoireet alkoivat. Olen ollut usein myös karkkilakossa tai heittänyt herkut roskiin ja samana iltana tai viimeistään seuraavana päivänä kaivanut herkut roskiksesta.

Ahmiminen vaikutti myös mieleeni. Olin ahdistunut, koin apaattisuutta, lannistumista, syyllisyyttä ja häpeää. Olin itkuherkkä, siedin stressiä huonosti ja elämääni leimasi vakavuus. Mielialani vaihtelivat usein, enkä osannut vetää terveitä rajoja elämääni, koska en tunnistanut omia perustarpeitani kunnolla.

Sokeri oli alkanut aiheuttaa minulle kovia vatsaoireita, joiden vuoksi jouduin käymään lääkärissä. Kärsin vatsakipujen lisäksi turvotuksesta, ylipainosta, ruoansulatusongelmista, migreenityylisistä päänsäryistä, pahoinvoinnista, väsymyksestä, huimauksesta, ripulista, ummetuksesta, tulehduksista, unettomuudesta, lihassäryistä ja väsymyksestä. Söin holtittomasti ja ahmin. Ostin usein valmisruokia, koska en ehtinyt tai viitsinyt tehdä itse ruokaa. Vaikka olen säästeliäs, herkkuihin käytin rahaa täysin holtittomasti.

Ajoittain jätin myös menemättä läheisten kanssa sovittuihin tapaamisiin, koska minulla oli fyysisesti niin huono olo herkkujen ahmimisesta. Väsymyksen ja vetämättömyyden vuoksi tekemättä jäi monia mieluisia asioita kuten harrastuksiin osallistuminen, liikunta sekä kulttuuriin liittyviä tapahtumia.

Ahmiminen vaikutti myös lähipiiriini. Syömisen jälkimainingeissa minulle tuli henkisesti huono olo, jolloin käyttäydyin muita kohtaan epäasiallisesti ja kärttyisästi. Odotin usein sitä, että saan jäädä yksin kotiin voidakseni mennä kauppaan ostamaan herkkuja, joita en kehdannut syödä läheisteni läsnäollessa.

Välillä onnistuin siinä, etten syönyt sokeria joka päivä. Viikonloppuna oli kuitenkin lupa syödä. Aloin jo keskiviikosta asti odottamaan perjantaita, jotta pääsen herkuttelemaan. Se oli kamalaa, koska en voinut keskittyä loppuviikosta muuhun kuin herkkuihin ja syömiseen. Viikonlopun herkuttelu oli pakonomainen tapa. Sunnuntaisin voin aina todella huonosti. Vatsakivut olivat niin kovia, että minun oli hankala hengittää ja piti syödä lääkettä helpottaakseni vatsaoireita. Maanantai oli tyypillisesti “krapulapäivä”, jolloin parantelin itseäni viikonlopun syömisistä.

Lue myös: Näin Leenan hoitamaton sokeriaddiktio oireili ja kuinka hän on ollut jo yli vuoden raitis

ahmiminen

Ahmiminen saavuttaa lakipisteensä

Oli selvää, että sokeri ja ruoka pyörittivät ajatuksiani. ADDIX-ohjelman aloittaessani puoli vuotta tuntui lyhyelle ajalle. Ohjelmaan osallistuessani toivoin parempaa henkistä ja fyysistä vointia. Halusin lopettaa sokerin syönnin ja ahmimisen sekä omaksua terveellisen ja säännöllisen ruokavalion. Koin tarvitsevani tasaisempaa mielentilaa, tasapainoisempaa elämää ja rohkeutta oppia pitämään kiinni omista rajoistani.

Olen aina ollut hieman ylipainoinen, mutta toive muutoksesta ei liittynyt vain painon pudottamiseen. Pelkkä laihtuminen ei ollut minulle riittävän vahva motivaatio, vatsakivut sen sijaan olivat.

Jutellessani Hannamarin kanssa, ADDIX itsessään kuulosti juuri minulle sopivalta tuelta. Silti epäröin, koska sokerin syöminen ja ahmiminen olivat vallanneet niin suuren roolin arjestani ja jatkuneet pitkään. Pystyisinkö tähän? Voiko sokerin oikeasti jättää pois? Voiko elämää olla ilman sokeria? Jäänkö jostain paitsi, jos en voi olla mukana herkutteluhetkissä? Pelkäsin, etten saavuta tavoitteitani.

Nyt nämä ajatukset tuntuvat inhimillisiltä, mutta kaukaisilta. Kun saa oikeanlaista tukea ja on valmis ottamaan sitä vastaan, on mahdollisuus onnistua. Vaatii opettelua, että löytää itselleen sopivan ruokavalion, mutta ilman sokeria on todellakin mahdollista olla ja nauttia elämästä. En koe jääväni paitsi mistään. Elän elämääni tavoin, joka tukee juuri minun hyvinvointiani.

ADDIXin aloittamisesta on kulunut kuusi kuukautta ja voin todella paljon paremmin, koska olen saanut kokonaisvaltaista tukea. Olen saanut paljon onnistumisen kokemuksia ja uskoa itseeni. Kaikki tavoitteeni on saavutettu siinä määrin mikä tähän mennessä on ollut mahdollista. Se tuntuu aivan uskomattomalta.

Olen kehittynyt ihmisenä ja saanut tietoa sen suhteen kuinka voin vaikuttaa omien tavoitteiden saavuttamiseen myös tulevaisuudessa sekä ylläpitämään tätä tilannetta, jossa voin aidosti hyvin ja olla vapaa hallitsemattomasta syömisestä.

ahmiminen

Ahmiminen on taakse jäänyttä elämää – raittius ja hyvä olo sen sijaan uusi normaali

Raittiudesta on tullut osa arkeani ja rutiinejani. Tämä on uusi normaali olotilani. Mieliteot herkkuja kohtaan ovat vähentyneet radikaalisti ja kaikenlainen ylensyöminen sekä ahmiminen ovat loppuneet.

Osaan toimia mielitekojen yhteydessä täysin eri tavoin kuin ennen. ADDIX-ohjelmassa sukelletaan syvälle käytösmuutoksiin. Sen ansiosta en enää löydä itseäni ahmimasta ruokaa, vaan osaan toimia tavalla, joka tukee terveellisiä elämäntapoja.

Teen itse ruokani, syön säännöllisesti ja tiedän, millainen ruoka tukee hyvinvointiani.Olen puolen vuoden aikana laihtunut lähes huomaamatta noin 10 kiloa ja vyötäröltä on lähtenyt 10 cm. Vaatteiden koko on pienentynyt koosta L / XL kokoon XS / S.

Minulla on fyysisesti kevyempi olo ja jaksan liikkua paremmin kuin pitkään aikaan. Päänsäryt sekä lihaskivut ovat helpottaneet ja kärsin niistä enää hyvin harvoin. Vatsakivut, ummetus, ripuli, turvotus, pahoinvointi, röyhtäily sekä närästys ovat hävinneet kokonaan. Minun ei tarvitse syödä enää vatsaoireisiin tarkoitettuja lääkkeitä.

Tunnen rauhallisuutta, levollisuutta ja kiitollisuutta enemmän kuin aiemmin. Mielialani on tasaisempi ja avoimempi, nukun paremmin ja minun on helpompi herätä aamuisin. En enää koe ahdistuneisuutta, uupumusta tai levottomuutta. Olen energisempi ja tunnen itseni hyvinvoivaksi ja kauniiksi.

Koen, että minulla on vahvempi ja syvempi ymmärrys sekä suhde itseeni. Pystyn keskittymään ja tunnistamaan stressaavat tilanteet paremmin. Olen ymmärtänyt ADDIX-matkan aikana itsestäni, elämästäni ja toiminnastani monia asioita, joita en ole koskaan aiemmin hoksannut.

Se on välillä haasteellista ja energiaa vievää, mutta kehitys on positiivista. Päivä kerrallaan ja avoimin mielin kohti tulevaisuutta. ADDIX-ohjelman aikana olen alkanut hahmottaa paremmin myös omia rajojani niin ihmissuhteissa kuin omien tarpeiden tunnistamisen suhteen. Pystyn rajaamaan työtä ja muita menoja siten, että minulle jää aikaa myös itselle ja läheisille. Tunnetyöskentely – niin tunteiden tunnistaminen kuin tunteminen – ovat kehittyneet.

Kykenen ylläpitämään rutiineja ja olen huomannut miten suuri vaikutus niillä on hyvinvointiin. Koen myös olevani rehellisempi ja avoimempi niin itselleni kuin muille. Osaan antaa paremmin aikaa itselleni, kuulostella miltä minusta tuntuu ja toimia arjessa sen mukaan. Minun on myös helpompi tehdä päätöksiä arjessa. Iloitsen siitä, että olen aloittanut luovan liikuntaharrastuksen, johon minulla ei aiemmin ollut energiaa.

Lue myös: Mikä on sokeriaddiktio?

vapaus ahmimisesta

Ahmiminen ja ylensyöminen on mahdollista lopettaa – yhdessä

Olen ymmärtänyt, että voin pyytää tukea ja apua, aina ei tarvitse pärjätä yksin. En olisi päässyt näin pitkälle omin voimin. Hannamarin lempeä, napakka ja rehellinen tuki on ollut perustus tällä tiellä. Vertaisryhmän tuki, muiden kokemusten kuuleminen sekä yhdessä jakaminen poistivat jo alussa harhaluulon siitä, että olisin ollut syömiskäytökseni kanssa yksin. Myös kumppanin tuki arjessa on ollut korvaamatonta. Vahvan tuen ansiosta uskon nyt myös itseeni.

Olen vihdoin saanut onnistumisen kokemuksia ja nyt minulla on voimavaroja, osaamista ja ymmärrystä, joiden avulla voin tehdä tulevaisuudessa hyviä päätöksiä elämäni suhteen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tukea saa, kun sitä pyytää.

Myös tulevaisuudessa minun on pidettävä itsestäni, rajoistani ja tarpeistani hyvää huolta. Arjen rutiinit, riittävä uni ja lepo, minulle sopiva ruokavalio, työn ja vapaa-ajan tasapaino, aika oman itsensä ja läheisten kanssa sekä minulle mielekkäiden asioiden tekeminen ovat muutamia niistä konkreettisista toimista, joiden avulla minun on mahdollista saavuttaa tasapainoinen elämä.

Lue myös: Sari vapautui jojo-laihduttamisesta ja suklaariippuvuudesta

Sokeriaddiktion hoito on oivalluksia herättävä sisäinen muutos

ADDIX-ohjelman aikana olen oppinut, että voin vaikuttaa omiin tunteisiini, reaktioihini, toimintatapoihin sekä käytökseeni. Minun on mahdollista kehittyä ihmisenä. Addiktio on tila, joka on mukana koko elämän ja siksi siihen tulee kiinnittää jatkossakin huomiota.

ADDIX on aloittanut minussa valtavan sisäisen prosessin, jonka käsittely jatkuu niin fyysisesti kuin henkisestikin. Psykologisen ymmärryksen lisääntyminen auttaa tunnetyöskentelyn kuin toimintatapojen ymmärtämisessä.

Olen todella kiitollinen ja tunnen oloni etuoikeutetuksi, kun olen saanut ADDIXin todella vaikuttavan tuen näin isoon elämänmuutokseen.

Suosittelen ADDIX-ohjelmaa lämpimästi myös muille. Mukana ollessa olen saanut suuren avun ja tuen sekä ymmärrystä ja kannustusta. Olen saanut keskustella minulle vaikeista, häpeällisistä ja pelottavista asioista lämmön ja luottamuksen ilmapiirissä. Puolen vuoden aikana olen oivaltanut elämästäni, että se saa minut ajoittain sanattomaksi ja yllättää positiivisesti. ADDIXin kautta on mahdollista saavuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointia tukeva elämä Hannamarin ja muiden vertaisten tuella.

Kiitän sinua Hannamari suuresti ja lämmöllä. Kiitos, että olet kohdannut minut, kuullut minua ja rohkaissut eteenpäin. Kiitos kannustuksesta ja tuesta. Kiitos selkeydestä ja jämäkkyydestä. Kiitos avoimuudesta ja luottamuksesta. Kiitos mahdollisuudesta olla jatkossakin mukana osana ADDIX-yhteisöä.

•••

Epäiletkö, että sinulla voi olla sokeriaddiktio? Onko ahmiminen yksi haasteistasi? Sokeriaddiktio on tila, jota on mahdollista hoitaa. ADDIX® -hoitomalli perustuu fyysiseen raittiuteen, käytösmuutoksiin ja vertaistukeen. Pysyvään hoitotulokseen tarvitaan näitä kaikkia.

Toipumisprosessin keskiössä on tunnistaa ja muuttaa haitallisia käytösmalleja, oppia tuntemaan mielihyvää luonnollisin keinoin ja rakentaa yhteyttä muihin samaa matkaa käyviin. Jos et tiedä kuinka ottaa seuraava askel päästäksesi irti pakonomaisesta sokerin ja prosessoitujen hiilihydraattien syömisestä, varaa ilmainen 30 minuutin kartoituspuhelu tästä.

+ NÄYTÄ / piilota kommentit

jaa:

  1. […] hetkellä elämästä, joka ei pyöri syömisen, syyllisyyden tai laihduttamisen ympärillä. Lue Jennin tarina täältä ja katso myös […]

  2. […] ja saadaan kokemus siitä mitä on syvä mielenrauha. Voit lukea täältä lisää esimerkiksi Jennin, Leenan ja Mervin […]

  3. […] Lue myös: Näin Jenni vapautui sokeriaddiktion aiheuttamasta pakonomaisesta ahmimisesta, ylipainosta ja syömi… […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opi mikä sokeriaddiktio on ja kokeile ADDIX®-ruokavaliomallia.

Pysyvästi eroon ruokahimoista -opas

ilmainen

@addix.fi Instagramista löydät ajankohtaista tietoa addiktion holistisesta hoidosta.

etusivu
hannamari rahkonen
addix®
artikkelit
palvelut

© hannamari rahkonen | Addix 2021

ota yhteyttä

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX®