Tämä kanacurry on herkullinen, sillä kastike on tehty alusta loppuun saakka itse. Vaikka kaupasta ostettuja currykastikkeita on helposti saatavilla, itse tekeminen kotona on paljon helpompaa kuin voisi kuvitella. Samalla voit räätälöidä makua haluamallasi tavalla ja säästyt lisätyltä sokerilta, joita valmiskastikkeet usein ovat pullollaan.
Avain hyvän currykastikkeen valmistamiseen on tuoreet raaka-aineet ja laadukkaat kuivamausteet. Voit käyttää kastikkeeseen useita yksittäisiä mausteita, kuten kuminaa, korianteria, kurkumaa ja kanelia. Kokeile eri mausteiden suhteita löytääksesi sinulle parhaiten sopivin yhdistelmä.
Valmista kastike ensin pilkkomalla raaka-aineet, sekoittamalla ne tehosekoittimessa tahnaksi ja kypsentämällä kevyesti kattilassa. Jos viitseliäisyyttä riittää, saat maksimoitua makumaailman paahtamalla mausteet kuivalla pannulla ennen kuin lisäät ne muiden ainesten joukkoon. Annostele korianterinsiemenet ja mustapippuri kuumalle pannulle ja anna paahtua parisen minuuttia välillä heilutellen.
Kanacurry saa lisää makua ja rakennetta tietysti kanasta. Lisää vain kanasuikaleet samaan kattilaan kastikkeen kanssa ja anna kiehua, kunnes liha on kypsää. Kun kanacurry on valmis, maista ja säädä mausteita tarpeen mukaan. Tarvittaessa voit myös lisätä tilkan sitruunamehua maun tasapainottamiseksi.
Oman currykastikkeen valmistaminen onnistuu muutamilla yksinkertaisilla ainesosilla. Chilin määrää pienentämällä kastike maistuu myös perheen pienimmille.
2 annosta
1 punainen paprika
3 isoa chiliä (tulisuusaste 5)
5 pientä chiliä (tulisuusaste 7)
3 sitruunaruohoa
4 isoa valkosipulinkynttä
½ dl sitruunamehua
1 keskikokoinen lime kuori ja mehu
4 pientä salottisipulia
2 rkl misotahnaa
½ dl neitsytoliiviöljyä
2 tl inkiväärijauhetta
1 rkl korianterin siemeniä
15 rouhaisua mustapippuria
1 rkl merisuolaa
Lisäksi
800 g kanasuikaleita
2 dl kookosmaitoa
tuoretta korianteria
Ota esille tehosekoittimen kannu, jotta voit laittaa kaikki tuoreet ainekset sinne käsittelyn jälkeen.
Poista paprikasta siemenkanta ja pilko kahdeksaan osaan. Kuori sipulit ja halkaise. Poista chileistä kannat ja leikkaa pariin osaan. Raasta limen kuori, halkaise sitten ja purista mehu joukkoon.
Kuori sitruunaruohoista pois kuituiset kuorikerrokset, kunnes löydät keskeltä valkoisen ja pehmeän keskustan – pilko se muutamaan osaan ja heitä kannuun.
Annostele joukkoon lopuksi kuivat mausteet, sitruunamehu, miso ja oliiviöljy. Sekoita reilun minuutin ajan tai kunnes kastike on täysin sileää.
Kaada kastike pannulle ja keitä keskilämmöllä reilun viiden minuutin ajan (kastike saa kiehua kevyesti).
Lisää tämän jälkeen joukkoon kanapalat ja anna kiehua ja kypsyä vielä 10 minuuttia. Lisää lopuksi kookosmaito.
Kanacurry on nyt valmis. Nauti höyrytettyjen kasvisten kuten parsakaalin kanssa tai valmista kylkeen kukkakaaliriisi.
•••
Epäiletkö, että sinulla voi olla sokeriaddiktio? Sokeriaddiktio on tila, jota on mahdollista hoitaa. Toipumisprosessin keskiössä on tunnistaa ja muuttaa haitallisia käytösmalleja, oppia tuntemaan mielihyvää luonnollisin keinoin ja rakentaa yhteyttä muihin samaa matkaa käyviin. Jos et tiedä kuinka ottaa seuraava askel päästäksesi irti pakonomaisesta sokerin ja prosessoitujen hiilihydraattien syömisestä, varaa ilmainen 30 minuutin kartoituspuhelu tästä.
Seuraa minua myös Instagramissa.
Opi mikä sokeriaddiktio on ja kokeile ADDIX®-ruokavaliomallia.
ilmainen
@addix.fi Instagramista löydät ajankohtaista tietoa addiktion holistisesta hoidosta.
© hannamari rahkonen | Addix 2021
ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen.
[…] kukkakaaliriisi esimerkiksi chilisen kanacurryn […]
[…] vapaasti sellaisenaan lämpimänä juomana, keittojen pohjana, kukkakaaliriisin seassa tai vaikkapa kastikkeiden seassa tuomassa täyteläistä makua. Luulientä on helppo lisätä myös pienten lasten soseisiin […]