ETUSIVU
hannamari rahkonen
kokemuksia
addix®-hoitomalli
PALVELUT
OTA YHTEYTTÄ

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX

Olen Hannamari Rahkonen, Suomen ensimmäinen sokeriaddiktion hoidon koulutettu ammattilainen. Minulla on omakohtainen kokemus sokeriaddiktiosta ja siitä toipumisesta. Kehittämäni ADDIX® -hoitomalli perustuu tutkittuun ajantasaiseen tietoon, joka on peräisin maailman johtavilta sokeriaddiktion hoidon ja tutkimuksen huippuammattilaisilta. Olen kouluttautunut ammattiini heidän henkilökohtaisessa opetuksessaan. Voit lukea henkilökohtaisen toipumistarinani tästä.

Hei, olen Hannamari ja olen sokeriaddikti.

Sokeriaddiktioon liitetään edelleen latautuneita väärinkäsityksiä ja epäinhimillistä vaatimusta omatoimisesta toipumisesta. Työskentelen suurella intohimolla ja kutsumuksella sekä sokeriaddiktion hoidon että siihen liittyvän, akuutisti tarpeellisen asenneilmapiirin muutoksen eteen. 

Sokeriaddiktio ei ole koskaan henkilön itsensä aiheuttama tai valitsema tila. Se ei myöskään johdu laiskuudesta, saamattomuudesta, eikä itsekurin tai tiedonhankintakyvyn puutteesta. Nämä virheelliset mielikuvat ovat leimaavia ja tuhoisia – tiedän sen paitsi tutkimustiedon valossa, myös omakohtaisesta kokemuksestani. 

Työni tähtää siihen, että yhä useampi sokeriaddikti saa tarvitsemaansa laadukasta tietoa ja toimintamalleja, joiden avulla on mahdollista ylläpitää pysyvää toipumista.

Ydinviestini jokaiselle sokeriaddiktiosta kärsivälle mahtuu viiteen sanaan: Tila ei ole omaa syytäsi. 

SUGAR® on sokeri- ja ruoka-addiktion arviointiin käytettävä diagnostinen malli, jonka avulla voidaan luotettavasti selvittää, kärsiikö henkilö addiktiosta vai onko kyse esimerkiksi tunnesyömisestä.

SUGAR® tarjoaa työkaluja oman tilan hyväksymiseen sekä häpeän ja syyllisyyden tunteiden käsittelyyn. Minulla on myös pysyvä yksinoikeus Jonssonin nelipäiväisen intensiivikoulutuksen tarjoamiseen Suomessa.

Olen käynyt myös addiktioammattilaisille suunnatun Terry Gorskin Relapse Prevention Therapy -koulutuksen. RPT on yksi kattavimmista ja tehokkaimmista käyttäytymisterveyden ammattilaisille suunnatuista koulutuksista, ja se on tarkoitettu niille, jotka haluavat kehittää kliinisiä taitojaan todistetusti todistetun lähestymistavan avulla. Koulutuksen osallistujat hyödyntävät nykyisiä taitojaan ja yhdistävät ne tehokkaisiin tekniikoihin auttaakseen asiakkaitaan tunnistamaan ja hallitsemaan riskitilanteita sekä keskeisiä persoonallisuuden ja elämäntyylien varoitusmerkkejä, jotka johtavat psykoaktiivisten aineiden käytön uusiutumiseen toipumisprosessin kriittisissä alkuvaiheissa.

Omasta taustastani tiedän, miten synkkää ja ahdistavaa elämä sokeriaddiktion kanssa voi pahimmillaan olla. Näen ja kuulen tilanteesi. Toipumisen tielle lähteminen on suuri, jopa pelkoa ja häpeän tunteita nostattava päätös.

Ammattilaisena tiedän kuitenkin myös sen, että oikeilla työkaluilla ja kokonaisvaltaisella hoidolla toipuminen on mahdollista jokaiselle. Osaan ohjata sinut kohti elämää, jota ei määrittele sokeri vaan sinä itse. 

Koulutus:

C/L SUGAR® Provider, Bitten Jonsson (2020)
TRE Provider®, TRE Finland (2020)
Food Addiction Professional, INFACT (2021) 
Holistic Medicine of Addiction®, Bitten Jonsson (2021)
4 Day Intensive for Sugar Addicts® Provider, Bitten Jonsson (2021-2022)
Professional Therapeutic Understanding of the 12-step Program, Guttorm Toverud, Fil. Dr. (2021)
Gorski Cenaps Corporation, Advanced Relapse Prevention Therapist (2022-2023)
Ketogenic Diets for Mental Health Clinician Training, Dr. Georgia Ede (2023)


“Hannamari on lempeä, turvallinen ja rohkea. Hän saa tuntemaan oloni arvostetuksi, auttaa keskittymään oleelliseen ja on luonut alusta asti varmuutta siihen, että kykenen työskentelemään tämän parissa. Suosittelen sydämestäni!”

— Jenni, yli KOLME vuotta raittiutta ADDIX®-MENETELMÄN AVULLA

lue tästä

Opi lisää sokeriaddiktiosta

artikkelit

Löydät Artikkelit-osiosta monipuolisesti sisältöä niin sokeriaddiktion hoidon, reseptiikan kuin yleisen hyvinvoinnin osalta.