ETUSIVU
hannamari rahkonen
kokemuksia
addix®-hoitomalli
PALVELUT
OTA YHTEYTTÄ

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta
pakkomielteestä toipumiseen.

Media on myynyt meille yleisen mielikuvan sokerikoukusta, josta kuka tahansa voi päästä irti itsekurilla, tsemppaamalla, laihduttamalla ja urheilemalla. Näin ei kuitenkaan ole silloin, kun puhutaan sokeriaddiktiosta. Sokeriaddiktio on psykoaktiivinen ja toiminnallinen riippuvuus.

Sokeriaddiktio on tila, jossa keho on tullut riippuvaiseksi sokerista ja siihen liittyvistä käytösmalleista. Sokeria ovat makeisten lisäksi myös tärkkelykset ja jauhotuotteet.

Sokeriaddiktio voi oireilla muun muassa ahmimisena, pakonomaisena syömisenä, painon kanssa jojoiluna, laihduttamisena ja tunnesyömisenä.

Syy sokeriaddiktiolle löytyy muun muassa perintötekijöistä. Addiktion etenemiseen sen sijaan voivat vaikuttaa monet asiat. Varhaiset tunnekokemukset, traumat ja runsaasti prosessoitua ruokaa sisältävä ruokavalio voivat nopeuttaa sokeriaddiktion etenemistä. Kahden tai useamman addiktion samanaikaisuus lisää myös riskiä syvempään ja nopeampaan addiktoitumiseen. 

Kaikkien addiktioiden taustalla vaikuttaa sama mekanismi.

Mihin vain prosessoituun aineeseen tai käytösmalliin voi addiktoitua, eivätkä sokeriaddiktion fysiologiset taustatekijät eroa millään tavalla esimerkiksi alkoholi- tai huumeriippuvuuden fysiologisista taustatekijöistä. Siksi ei ole inhimillistä ajatella, että sokeriaddiktiosta täytyisi pystyä toipumaan ilman tukea ja ammattitaitoista hoitoa. Sokeri on tutkitusti kahdeksan kertaa voimakkaammin riippuvuutta aiheuttavaa kuin kokaiini.* 

Osalle ihmisistä sokeri on vaarallista, osalle ei. Sokeri on suurissa määrin haitallista kenelle tahansa, mutta moni voi nauttia sitä kohtuudella ilman tuhoisia seurauksia. Sokeria voi tässä yhteydessä verrata alkoholiin. Alkoholin ylikulutus on haitallista kenelle tahansa. Suurin osa ihmisistä voi kuitenkin nauttia alkoholia kohtuullisesti ja turvallisesti, jolloin myös sen vaikutukset voivat olla positiivisia. Silti osalle ihmisistä alkoholi on synnynnäisen fysiologisen herkkyyden vuoksi riippuvuutta aiheuttavaa eikä sen kohtuukäyttö ole silloin mahdollista.

ADDIX® -hoitomalli perustuu neljään kulmakiveen: toivoon, tietoon, tahtoon ja toimintaan. Pysyvään hoitotulokseen tarvitaan näitä kaikkia.

ADDIX® -hoitomallissa ei tavoitella epärealistisia onnistumisia tiukassa aikataulussa vaan se on tuettu aivojen uudelleenreititysprosessi, jossa vaikeille tunteille, oivalluksille, takapakeille ja onnistumisille on tilaa ja aikaa. 

ADDIX® -hoitomallin ytimessä on tieto siitä, ettei sokeriaddiktio ole koskaan itseaiheutettu tila vaan kyseessä on biokemiallinen herkkyys sokerille. Vaikutukset ilmenevät monilla tasoilla – fyysisesti, psyykkisesti, mentaalisesti ja sosiaalisesti. Sairautta on siten hoidettava syvästi ja laaja-alaisesti.

Sokeriaddiktion onnistunut hoito edellyttää täyttä ymmärrystä siitä, että ruuan muodostama osuus hoidosta on parhaimmillaankin vain kymmenen prosenttia. Sen vuoksi dieettivalmennukset, laihdutusmenetelmät, treeniohjelmat tai ruokavaliomuutokset eivät yksin johda aitoon toipumiseen ja terveeseen elämänhallintaan.

ADDIX® on tehokas ja ajantasaiseen tutkittuun tietoon perustuva sokeriaddiktion hoitomalli, josta hoidettava saa pysyvät työkalut muutokseen ja hoitotuloksen ylläpitämiseen.

 ADDIX® -hoitomallin kehittämiseen käytetty tieto on peräisin sokeriaddiktion hoidon ja tutkimuksen huippuammattilaisilta (mm. Bitten Jonsson, Vera Tarman, Robert Lustig, Marty Lerner).

ADDIX® -hoitomalli tarjoaa hoidettavalle hyvät edellytykset toipua sokeriaddiktion aiheuttamista fyysisistä, psyykkisistä, mentaalisista ja sosiaalisista seurauksista. Sokeriaddiktion varjostaman elämän keskellä on usein vaikea nähdä ulospääsyä.

Neuvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden tunne voi tuntua ylivoimaiselta. Toipumisen tie on kuitenkin jokaiselle mahdollinen.

Toipumisen edetessä hoidettavalla on hyvät mahdollisuudet päästä eroon pakkomielteisestä suhtautumisesta ruokaan ja painoon. ADDIX® -hoitomalli sopii kaikille, jotka haluavat ymmärtää addiktoituneiden aivojen toimintaa, löytää sokerin sijaan terveitä selviytymiskeinoja ja vapautua elämään hyvää elämää. Elämää, jossa on voimavaroja tehdä itselle merkityksellisiä ja rakkaita asioita.

tee testi tästä

Testaa oletko sokeriaddikti

UNCOPE-kysely

UNCOPE-kysely sisältää kuusi kysymystä sokerin ja ruoan käytöstä.