Vapaudu hallitsemattomasta syömisestä ADDIX® -ohjelman avulla ja suuntaa kohti merkityksellistä elämää

SUGAR® on maailman ainoa diagnostinen väline sokeriaddiktion arviointiin. Kartoitus tarkastelee koko elämänmittaista suhdetta sokeriin, jauhotuotteisiin ja prosessoidun ruoan käyttöön sekä niiden aiheuttamiin seurauksiin.

SUGAR® erottaa addiktion mm. stressiin syömisestä, tunnesyömisestä, ahmimisesta ja muusta elämäntapasyömisestä. Sokeriaddiktio on erittäin vaikeasti hoidettava ja vakava tila. On välttämätöntä tietää onko kysymys addiktiosta vai harmittomasta käytöstä, koska addiktion hoito poikkeaa merkittävästi ns. harmittoman syöjän hoidosta. 

SUGAR® perustuu haitallisen ja patologisen käytön sekä mielenterveyttä muuttavien psykoaktiivisten lääkkeiden riippuvuuksien diagnostisiin kriteereihin, jotka on kuvattu WHO:n ICD-10 ja ICD-11 (International Classification of Diseases) sekä DSM-5 -riippuvuuskriteereissä.

Työkalun seulotaan myös muut sairauden potentiaaliset ilmenemismuodot kuten reseptilääkkeiden, alkoholin, nikotiinin ja huumeiden väärinkäyttö.

1) Kattavan esihaastattelulomakkeen täyttämisen ja palauttamisen. Esihaastattelulomake antaa yleiskuvan tilanteestasi ja edellytykset jatkohoidon suunnittelulle.

2) Zoomissa toteuttavan SUGAR® -haastattelun, jonka kesto on noin tunti. Kartoituksessa on yhteensä 67 kysymystä. Saat esitulokset heti haastattelun jälkeen.

3) Sähköpostiin lähetettävät viralliset tulokset PDF-tiedostoina. Tulokset sisältävät koulutetun sokeriaddiktion hoidon ammattilaisen kirjoittaman henkilökohtaisen arvion koskien sokerin/ruoan käyttöä. Lisäksi saat elämänkaari-kaavion, joka sisältää yksilölliset sokeriaddiktion oireesi sekä listat sinun kohdallasi täyttyvistä DSM5 ja ICD10 addiktiokriteereistä.

4) Zoomissa toteutettava 30 minuutin tapaaminen, jossa käymme läpi tuloksesi, jatkohoitosuosituksen ja saat kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä.


SUGAR®-kartoitus sisältää:

• Olet kokeillut useita eri ruokavalioita, elämäntapamuutoksia, laihdutuskuureja ja liikuntaohjelmia, mutta et kykene omaksumaan niitä elämäntapoina, vaikka haluaisit

• Koet, että syömiskäyttäytymisesi ei ole normaalia

• Olet väsynyt ruoan kanssa kamppailuun

• Olet menettänyt toivon ja kontrollin tiettyjen ruokien lopettamisen suhteen

• Syömisesi sisältää vaihdellen tai pelkästään ylensyömistä, syömisen rajoittamista (esim. paasto, pätkäpaasto, kitudieetit), ahmimista ja/tai oksentamista

• Haluat nähdä ja ymmärtää millainen suhteesi sokeriin, jauhoihin, jalostettuihin elintarvikkeisiin sekä niiden aiheuttamiin seurauksiin on ollut lapsuudesta nykyhetkeen saakka

SUGAR® sopii sinulle, jos:

Ota yhteyttä hannamari.rahkonen[@]addix.fi ja sovitaan sinulle sopiva kartoitusaika. Kartoituksen hinta on 333 € ja sen voi maksaa tarvittaessa osissa.

SUGAR® -kartoituksesta saamasi tiedot ovat vanhentumattomia ja antavat paljon ymmärrystä omasta tilanteesta. Kerta toisensa jälkeen tämä motivoiva ja silmiä avaava työkalu on saanut ihmiset pysyvän muutoksen tielle.

Miten pääsen SUGAR® -kartoitukseen ja mitä se maksaa?

"Ensimmäinen ajatukseni sokeriaddiktiosta kuullessani oli ettei se voi koskea minua. Vastatessani kuitenkin SUGAR®-kartoituksessa rehellisesti minulle esitettyihin kysymyksiin, sain kartoituksesta "huippupisteet" ja tajusin tämän olevan vastaus moneen asiaan elämässäni. Oli toisaalta surullista havaita olevansa sokeriaddikti, mutta samaan aikaan olin kuitenkin iloinen. Järjettömän käytökseni syynä oli addiktio ja oivalsin, että sen hoitoon on olemassa toimiva hoitomalli."

– Jenni h., yli kolme vuotta raittiutta ADDIX®-HOITOMALLIN AVULLA