ETUSIVU
hannamari rahkonen
kokemuksia
addix®-hoitomalli
PALVELUT
OTA YHTEYTTÄ

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX

Reseptit

Kananmunaresepti ja ravinnon merkitys addiktiosta toipumisessa

Jos perusmunakas kyllästyttää, nappaa artikkelin lopusta talteen 3 x vaihtelua tuova kananmunaresepti! Reseptin lisäksi jaan tässä artikkelissa muutaman ajatuksen myös siitä mikä merkitys ravinnolla on addiktiosta toipumisessa.

Aivojen ravitseminen ruoalla on äärimmäisen tärkeää mistä tahansa addiktiosta toipuessa. Tämä johtuu siitä, että toipumisprosessin aikana aivot käyvät läpi merkittäviä muutoksia ja tarvitsevat siksi runsaasti ravintoaineita palautuakseen.

Addiktio (varsinkin alkoholismi, huumeriippuvuus ja sokeriaddiktio) heikentävät ravinteiden imeytymistä ja aiheuttavat ravintoaineiden puutetta, joilla on valtava merkitys aivotoimintaan ja sitä kautta siihen miltä meistä tuntuu ja kuinka käyttäydymme.

Ravitseva ruoka auttaa korjaamaan addiktion aiheuttamia aivojen hermojärjestelmän vaurioita. Prosessi vie aikaa, mutta sen vaikutus mielialan tasapainottumiseen on kiistaton (toki on tärkeä muistaa, että aivojen toipuminen vie sitä enemmän aikaa mitä kovemmat aineet ovat olleet käytössä ja mitä pidempään käyttö on kestänyt). Omat sokeriaddiktio-asiakkaani huomaavat nopeasti sen kuinka mielihyvä-hakuinen (eli pakonomainen) käytös vähenee ja mieliala tasoittuu ihan jo pelkän tasapainoisen syömisen avulla.

Kokonaisvaltainen ravitsemus ei tietenkään yksinään ratkaise sokeriaddiktioon liittyviä haasteita, mutta se luo vankan pohjan kestävän toipumisen tukemiselle.

kananmunaresepti

Kananmunat, toipuvien aivojen parasta ruokaa

Suosittelen kananmunien syömistä jokaiselle asiakkaalleni, ellei heillä ole allergiaa tai yliherkkyyksiä. Tähän on useampi syy. Hyvin harva ruoka-aine on näin edullinen ja samalla äärimmäisellä ravintopitoisuudella ladattu. Kananmunat pitävät verensokerin tasaisena, tukevat kylläisyyden tunnetta ja ehkäisevät näin äkillisten ruokahimojen aktivoitumista.

Kananmuna on erinomainen valinta toipuvien aivojen tueksi myös siitä syystä, että ne sisältävät välittäjäaineiden rakentamiseen tarvittavia aminohappoja. Lisäksi niissä on runsaasti B-vitamiineja, omega-3-rasvahappoja, D-vitamiinia, rautaa, sinkkiä ja seleeniä. Erityisen huomion ansaitsee kuitenkin kananmunan sisältämä koliini, joka auttaa muodostamaan uusia hermosoluja ja välittäjäaineita.

Seuraavan kerran kun kaipaat täyttävää ruokaa, lisää aterialle muna tai kaksi – nälkä pysyy loitolla pidempään ja tuet samalla aivojesi toipumista pitkällä tähtäimellä. Jos ideapankki lyö tyhjää ja kaipaat lautaselle vaihtelua, nappaa alta talteen yksi maittava kananmunaresepti ja linkkien takaa vielä pari muuta. Kaikki kolme reseptiä ovat mukavaa vaihtelua perusmunakkaille ja keitetyille munille. Jokainen näistä menee myös kunnon ateriasta.

kananmunaresepti

Välimerellinen tonnikalamunakas

1 annos

10 kirsikkatomaattia

2 rkl voita

2 kananmunaa

50 g tonnikalaa valutettuna

1 rkl voita paistamiseen

3 isoa vihreää oliivia viipaloituna

mustapippuria

Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan. Sulata voi pannulla, lisää tomaatit ja paista 2-3 minuutin ajan.

Laske lämpötila miedolle. Riko kananmunat tomaattien joukkoon. Lisää sitten valutettu tonnikala ja viipaloidut oliivit.

Kypsennä hitaasti kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet. Viimeistele mustapippurilla ja nauti!

Hakusessa toisenlainen kananmunaresepti? Testaa myös chaffle-vohvelit ja meksikolainen texmex-pannu.

•••

Epäiletkö, että sinulla voi olla sokeriaddiktio? Sokeriaddiktiom toipumisprosessin keskiössä on tunnistaa ja muuttaa haitallisia käytösmalleja, oppia tuntemaan mielihyvää luonnollisin keinoin ja rakentaa yhteyttä muihin samaa matkaa käyviin. Jos et tiedä kuinka ottaa seuraava askel päästäksesi irti pakonomaisesta sokerin ja prosessoitujen hiilihydraattien syömisestä, varaa ilmainen 30 minuutin konsultaatiopuhelu tästä.

Seuraa minua myös Instagramissa.

Lataa tästä Pysyvästi vapaaksi ruokahimoista -ilmaisopas.

+ NÄYTÄ / piilota kommentit

jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opi mikä sokeriaddiktio on ja kokeile ADDIX®-ruokavaliomallia.

Pysyvästi eroon ruokahimoista -opas

ilmainen

@addix.fi Instagramista löydät ajankohtaista tietoa addiktion holistisesta hoidosta.

etusivu
hannamari rahkonen
addix®
artikkelit
palvelut

© hannamari rahkonen | Addix 2021

ota yhteyttä

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX®