ETUSIVU
hannamari rahkonen
kokemuksia
addix®-hoitomalli
PALVELUT
OTA YHTEYTTÄ

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX

Reseptit

Sitruunainen kukkakaaliriisi

kukkakaaliriisi

Kukkakaaliriisi on vähähiilihydraattinen vaihtoehto perinteiselle riisille. Omassa keittiössäni olen huomannut, että helpoiten tämä valmistuu monitoimikoneessa isolla raastimen terällä. Myös käsiraastin käy, jos monitoimikonetta ei kotoasi löydy.

Monelle sokeriaddiktille perinteinen riisi ei sovi sen korkean hiilihydraattipitoisuuden vuoksi. Riisi aiheuttaa useimmille voimakkaita verensokeripiikkejä, jotka voivat lisätä ruokahimoja aivan turhaan. Kukkakaali onkin oiva vaihtoehto niille, jotka haluavat vähentää hiilihydraattien saantiaan. Voit lukea lisää sokeriaddiktiosta täältä.

Halusitpa sitten vähentää hiilihydraattien saantiasi tai kokeilla jotain uutta, kukkakaaliriisi on ehdottomasti kokeilun arvoinen! Tämä monipuolinen raaka-aine sopii mainiosti erilaisten curry-kastikkeiden lisukkeeksi ja sitä voidaan käyttää myös ketogeenisissa sushikääröissä sekä vähähiilihydraattisen pizzapohjan aineksena.

Sitruunainen kukkakaaliriisi

4 annosta

1 kg kukkakaalia

100 g voita

1 sitruunan kuori

1 tl merisuolaa

Poista kukkakaalista lehdet. Pilko sopiviksi paloiksi ja hienonna riisiksi monitoimikoneessa. On tärkeää, ettet tee koostumuksesta liian hienoa, jotta lopputulos ei ole muusimainen. Tämä määrä kukkakaalia kannattaa hienontaa kolmessa osassa. Voit vaihtoehtoisesti raastaa kaalin raastimen isoimmalla terällä.

Sulata voi laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori, kukkakaaliriisi ja suola. Kuullota keskilämmöllä viiden minuutin ajan.

Nauti kukkakaaliriisi esimerkiksi chilisen kanacurryn kanssa. Jos et syö kaikkea kukkakaaliriisiä heti, voit säilyttää sen ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa, jossa se säilyy noin viikon.

•••

Epäiletkö, että sinulla voi olla sokeriaddiktio? Sokeriaddiktio on tila, jota on mahdollista hoitaa. Toipumisprosessin keskiössä on tunnistaa ja muuttaa haitallisia käytösmalleja, oppia tuntemaan mielihyvää luonnollisin keinoin ja rakentaa yhteyttä muihin samaa matkaa käyviin. Jos et tiedä kuinka ottaa seuraava askel päästäksesi irti pakonomaisesta sokerin ja prosessoitujen hiilihydraattien syömisestä, varaa ilmainen 30 minuutin kartoituspuhelu tästä.

Seuraa minua myös Instagramissa.

Lataa tästä Pysyvästi vapaaksi ruokahimoista -ilmaisopas.

Katso muut ketoreseptit täältä.

+ NÄYTÄ / piilota kommentit

jaa:

  1. […] Nauti kastike höyrytettyjen kasvisten kuten parsakaalin kanssa tai valmista kylkeen kukkakaaliriisi. […]

  2. […] nauttia monin eri tavoin. Kokeile vapaasti sellaisenaan lämpimänä juomana, keittojen pohjana, kukkakaaliriisin seassa tai vaikkapa kastikkeiden seassa tuomassa täyteläistä makua. Luulientä on helppo lisätä myös […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opi mikä sokeriaddiktio on ja kokeile ADDIX®-ruokavaliomallia.

Pysyvästi eroon ruokahimoista -opas

ilmainen

@addix.fi Instagramista löydät ajankohtaista tietoa addiktion holistisesta hoidosta.

etusivu
hannamari rahkonen
addix®
artikkelit
palvelut

© hannamari rahkonen | Addix 2021

ota yhteyttä

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX®