ETUSIVU
hannamari rahkonen
kokemuksia
addix®-hoitomalli
PALVELUT
OTA YHTEYTTÄ

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX

Sokeriaddiktio

5 x vinkkiä hallitsemattomasta syömisestä vapautumiseen

ylipaino

1 ) Addiktion ymmärtäminen sairautena

Tämä on ratkaisevan tärkeää toipumispolulla. Sokeririippuvaisilla sokeri ja hiilihydraattipitoiset elintarvikkeet kaappaavat aivokemian ja laukaisevat voimakkaat ruokahimot aiheuttaen pakonomaista syömistä. Siksi yksi on liikaa eikä 1000 koskaan riitä – syntyy hallitsematon syöminen, jonka kehä helposti vain jatkuu ja pahenee. Ymmärrys addiktiosta sairautena vähentää radikaalisti tilaan kuuluvaa syyllisyyttä ja häpeää. Sinä et valinnut tätä ominaisuutta itsessäsi, mutta voit aina valita toipumisen tien. Jos epäilet itselläsi sokeriaddiktiota, lue mistä sokeriaddiktion voi tunnistaa.

2) Aivokemia ja käytösmuutokset

Sokerista riippuvaisilla tietyt hiilihydraatit laukaisevat aivoissa voimakkaan sarjan kemiallisia reaktioita. Sokeri stimuloi voimakkaasti mm. hyvästä olosta vastaavan dopamiinin vapautumista. Ajan saatossa hetkellinen mielihyvän tunne muuttuu pakonomaiseksi noidankehäksi, jossa haluamme sokeria aina vain lisää ja lisää. Kestävään toipumisprosessiin ei riitä  pelkkä sokerin lopettaminen, vaan siinä on tärkeää huomioida aivojen palkitsemisjärjestelmän uudelleenreititys käytösmuutoksilla.

3) Omien tunteiden hyväksyminen

Oletko koskaan kokenut rajuja mielialan vaihteluita sokerin syömisen jälkeen? Sokerin  aiheuttama verensokerin vuoristorata johtaa helposti ärtyneisyyteen ja ahdistukseen. Tunneperäinen itsehuolto ja tunteiden kohtaaminen ovat toipumisessa ensiarvoisen tärkeitä, jotta opit olemaan turvautumatta sokeriin väliaikaisena pakokeinona haastavissa tilanteissa. Toipuminen on omista tunteista vastuunottamista ja omaan itseensä tutustumista ilman turrukkeita. Yksi keino rauhoittaa tunteita ovat hengitysharjoitukset.

4) Vertaistuen voima

Yksi tärkeimmistä työkaluista sokeriaddiktiosta toipumisessa on yhteys ihmisiin, jotka ymmärtävät täysin mitä käyt läpi. Vertaistuki on korvaamaton voimavara, joka tarjoaa rohkaisua, vastuuttaa ja lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta. Turvallinen yhteisö antaa motivaatiota, innostaa pysymään toipumisen tiellä haastavinakin hetkinä ja muistuttaa, että et ole oireidesi kanssa yksin. Vertaistuki tuo elämään addiktion vastakohtaa, eli yhteyttä 🌟

  5) Ota ensimmäinen askel muutokseen

  Hallitsematon syöminen on mahdollista päihittää. Jos olet valmis aloittamaan matkasi kohti vapaata elämää, varaa tästä ilmainen ADDIX-konsultaatiopuhelu, jossa kartoitan tilanteesi ja annan konkreettiset vinkit ensimmäisiin askeliisi kohti aitoa vapautta. Lue tästä muiden sokerista vapautuneiden kokemuksia.

   + NÄYTÄ / piilota kommentit

   jaa:

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   Opi mikä sokeriaddiktio on ja kokeile ADDIX®-ruokavaliomallia.

   Pysyvästi eroon ruokahimoista -opas

   ilmainen

   @addix.fi Instagramista löydät ajankohtaista tietoa addiktion holistisesta hoidosta.

   etusivu
   hannamari rahkonen
   addix®
   artikkelit
   palvelut

   © hannamari rahkonen | Addix 2021

   ota yhteyttä

   ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

   ADDIX®