ETUSIVU
hannamari rahkonen
kokemuksia
addix®-hoitomalli
PALVELUT
OTA YHTEYTTÄ

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX

Sokeriaddiktio

Onko päihderiippuvaisten aliarvioimista rinnastaa sokeri huumeiden kanssa?

”On päihderiippuvaisten aliarvioimista rinnastaa sokeri huumeiden kanssa”

Sain viime viikolla yllä olevan kommentin ja ajattelin avata hieman ajatuksiani siitä mikä saa minut rinnastamaan sokeriaddiktion muihin addiktioihin. Addiktiot on aina hoidettava vakavuusjärjestyksessä, se on selvää. Tämän vuoksi kartoitan jokaisen asiakkaani kohdalla diagnostisen SUGAR® -kartoituksen avulla sen olenko oikea henkilö auttamaan juuri häntä.

Parin vuoden aikana on ollut useita tilanteita, joissa on käynyt ilmi että palveluuni haluavalla henkilöllä on ollut sokerin lisäksi myös huume-, reseptilääke- tai alkoholiriippuvuus. Vaikka ymmärrän miten addiktio sairautena toimii, minulla ei ole pätevyyttä hoitaa näitä vakavampia muotoja, sillä ne vaativat vankkaa lääketieteellistä osaamista mm. aineiden turvallisen lopettamisen osalta. 

Tiedostan vastuuni sekä sen mihin osaamiseni riittää ja mihin taas ei. Tämän vuoksi käyn aina asiakkaan kanssa kartoituskeskustelun ja teen SUGAR -kartoituksen, jossa seulotaan myös muut addiktioiden ilmenemismuodot kuten alkoholi, huumeet ja uhkapelaaminen.

Jos käy ilmi, että henkilöllä on addiktion vakavampia ilmenemismuotoja, ohjaan heidät hoitamaan ne esimerkiksi Minnesota-mallisessa hoitolaitoksessa ennen kuin on edes mahdollista ajatella sokeriaddiktion hoitoa. Päihdekuntoutus on tällöin oikea osoite, sillä turvallisuus tulee aina ensin.

Addiktio aiheuttaa sekä ihmiselle itselleen että hänen lähipiirilleen paljon kärsimystä. Tämä pitää paikkansa myös sokeriaddiktion kohdalla. Osa asiakkaistani ovat olleet mm. aktiivisessa addiktiossa jopa väkivaltaisia läheisiään kohtaan – mielestäni tämä kertoo asian vakavuudesta riittävästi.

Addiktio on yksi sairaus, jolla on monta eri ilmenemismuotoa. Jokainen niistä ansaitsee saada tulla hoidetuksi asianmukaisella tavalla, turvallisuusjärjestyksessä. Myös sokeriaddiktio.

Jos sinusta tuntuu, että olet jumissa oman syömiskäytöksesi kanssa etkä tiedä kuinka ottaa seuraava askel päästäksesi irti hallitsemattomasta sokerin ja prosessoitujen hiilihydraattien syömisestä tai niiden ajattelemisesta, varaa tästä aika ilmaiseen 30 minuutin konsultaatioon, joka ei sido sinua mihinkään.

+ NÄYTÄ / piilota kommentit

jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opi mikä sokeriaddiktio on ja kokeile ADDIX®-ruokavaliomallia.

Pysyvästi eroon ruokahimoista -opas

ilmainen

@addix.fi Instagramista löydät ajankohtaista tietoa addiktion holistisesta hoidosta.

etusivu
hannamari rahkonen
addix®
artikkelit
palvelut

© hannamari rahkonen | Addix 2021

ota yhteyttä

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX®