ETUSIVU
hannamari rahkonen
kokemuksia
addix®-hoitomalli
PALVELUT
OTA YHTEYTTÄ

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX

Kokemukset

Eva löysi toimivat työkalut makeanhimoon

Evalle makeanhimo ja herkut ovat aina olleet osa hänen elämäänsä, mutta todelliseksi ongelmaksi ne muodostuivat kun hän täytti 50 vuotta.

Näin hän kertoo matkastaan:

En ole ollut perinteinen sokerihiiri, jolle kelpaisi mikä tahansa makea. En myöskään ole syönyt sokeria jatkuvasti tai joka päivä. Voisin siis luonnehtia itseäni jonkinlaiseksi tuurijuoppoon verrannolliseksi ’tuurisokeriaddiktiksi’. Sortumiset makeaan ovat selkeästi olleet yhteydessä enimmäkseen väsymykseen tai stressaavaan elämäntilanteeseen.

sokeriaddiktio

“Luulin aina, että herkkujen syömättä jättämisessä olisi kyse on vain tahdonlujuudesta. Karkkipussi toisensa perään tuli ostettua huonoina päivinä, vaikka ymmärsin, ettei siinä ole mitään järkeä enkä voinut hyvin sokerimätön jälkeen. Häpesin toimintaani ja aloin syömään herkut pääosin muilta salaa, itseäni pettäen.”

Neljä kuukautta sitten liityin ilmaiseen Vapaaksi sokeriaddiktiosta Facebook-ryhmään, josta jatkoin vielä ADDIX® -ohjelmaan. Siinä ymmärsin, että en ole yksin ajatusteni kanssa. Vertaistukea oli tarjolla ja jo pelkkä tieto tuen olemassaolosta kevensi matkaani.

Hannamari oli aidosti läsnä koko intensiivin ajan ja panosti paljon kurssimateriaaleihin niin sisällöllisesti kuin visuaalisestikin. Materiaalit jäivät käyttööni. Niiden läpikäymiseen ja sisäistämiseen on välttämätöntä löytää omaa aikaa ja keskittymisrauhaa. Asioita pitää kerrata.

sokeriaddiktio

Kurssin myötä olen oppinut tunnistamaan korkean riskin tilanteita ja varautumaan niihin etukäteen. Ymmärrän myös sen, että vieroitusoireet voivat iskeä pitkällä aikavälillä ja niitä ei pidä hoitaa sokeripitoisilla herkuilla. Suurin oivallukseni on, että kaiken A&O on reitittää aivot uudelleen, jotta ne eivät huuda sokeria ja tehdä repsahduksia oikeutetuiksi.

“Alun vieroitusoireet olivat aika hurjia. Ehkä niistä pitää olla kiitollinen, koska niiden myötä sain vahvistusta sille, että sokeriaddiktio ja makeanhimo oli ollut elämässäni läsnä viimeiset vuodet.”

Nykyään ajattelen sokeria myrkkynä, jota kehoni ei todellakaan kaipaa. Kerron ihmisille avoimesti, että en käytä sokeria ja varaan tarvittaessa itselleni sopivaa, mutta hyvää syötävää.

sokeriaddiktio

Nyt kiinnitän huomioni positiivisiin asioihin. Syön puhdasta ja ravintorikasta ruokaa. Sokeripitoiset ruuat eivät enää pyöri mielessäni. Järki- ja tunneaivoni ovat taas yhteydessä toisiinsa ja ajatukset kirkkaampia.

Perheeltä saamani tuki on ollut kullanarvoista. Oma hyvinvointini heijastuu myös lähipiiriini. En kuitenkaan halua tuudittautua siihen, että kaikki menisi nyt omalla painollaan. Täydellinen sokerittomuus vaatii aikaa.

Mitä enemmän sokeria on tullut käytettyä, sitä hitaammin keho puhdistuu ja aivot oppivat hakemaan mielihyvää muusta kuin tuhoisasta herkuttelusta. Matka on kuitenkin palkitseva ja Hannamarin tarjoamat työkalut toimivia.

Lue myös: Mikä on sokeriaddiktio?

sokeriaddiktio

“Nykyään en käy vaa’alla, enkä punnitse annoksiani tai aseta muita yksityiskohtaisia tavoitteita. Se on oikeastaan huojentavaa.”

Elän vain päivä kerrallaan sokeritonta elämää. Neljän kuukauden aikana en ole kertaakaan herännyt aamulla ajatukseen, että tänään aloitan tiukan dieetin.

Sokerittomuuden myötä iho kirkastuu ja mieli on tasaisempi. Muistinko mainita, että myös uni paranee huomattavasti, kun alkuhankaluuksista pääsee ammattitaitoisessa valmennuksessa yli.

Suosittelen lämpimästi ADDIX® -ohjelmaa, jos halu muutokseen lähtee sinusta itsestäsi ja olet valmis ajattelemaan herkkujen syöntiä niin sanotusti laatikon ulkopuolelta oivaltaen, että kaikki on mahdollista ilman itsensä syyllistämistä. Palkintona paneutumiselle odottaa se oman itsesi paras versio.

Eva, 57 v.

•••

Vaivaako sinua jatkuva makeanhimo tai epäiletkö, että sinulla voi olla sokeriaddiktio? Sokeriaddiktiota on mahdollista hoitaa. Prosessin keskiössä on tunnistaa ja muuttaa haitallisia käytösmalleja, oppia tuntemaan mielihyvää luonnollisin keinoin ja rakentaa yhteyttä muihin samaa matkaa käyviin. Jos et tiedä kuinka ottaa seuraava askel päästäksesi irti pakonomaisesta sokerin ja prosessoitujen hiilihydraattien syömisestä tai niiden ajattelemisesta, varaa ilmainen 30 minuutin kartoituspuhelu tästä ja autan sinut alkuun.

+ NÄYTÄ / piilota kommentit

jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opi mikä sokeriaddiktio on ja kokeile ADDIX®-ruokavaliomallia.

Pysyvästi eroon ruokahimoista -opas

ilmainen

@addix.fi Instagramista löydät ajankohtaista tietoa addiktion holistisesta hoidosta.

etusivu
hannamari rahkonen
addix®
artikkelit
palvelut

© hannamari rahkonen | Addix 2021

ota yhteyttä

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX®