ETUSIVU
hannamari rahkonen
kokemuksia
addix®-hoitomalli
PALVELUT
OTA YHTEYTTÄ

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX

Reseptit

Raikas ja täyttävä ketosalaatti lohella

Ketosalaatti on kätevä eväs ja juuri tämä resepti lukeutuu arkisuosikikseni sen helppouden vuoksi.

Olet saattanut huomata, että jaan aika paljon yksinkertaisia reseptejä. Olen varsinkin sokeriaddiktion alkutoipumisen kohdalla nopean ruoanlaiton kannalla. Useimpien kohdalla ruokavalion yksinkertaistaminen auttaa säästämään aikaa ja tuo arkeen enemmän joustavuutta. Samalla se tukee irrottautumista ruoan ympärille rakentuneesta täydellisyyden tavoittelusta, musta-valkoisesta ajattelusta sekä turhan monimutkaisuuden glorifioinnista.

Jokainen toipumismatkan aloittanut tai läpikäynyt tietää, että tämä reissu on jo itsessään todella vaiheikas ja monisyinen elämän jokaisella osa-alueella. Siksi toipumisrutiineista kannattaa tehdä simppeleitä niiltä osin kuin se on mahdollista.

Ruoanlaiton suhteen tämä vapauttaa aikaa ja ajatusta myös muille toipumista tukeville aktiviteeteille, helpottaa pakonomaisen syömisen ajattelua ja siihen liittyviä käytösmalleja. Ajattelen myös, että silloin kun hyvän ruoan valmistaminen on helppoa ja nopeaa, on todennäköisempää tehdä hyviä valintoja.

Sitten sananen itse reseptistä. Salaattissa yhdistyvät maukas savulohi, kovaksi keitetyt kananmunat, mausteet ja hienonnettu punasipuli, joiden maut täydentävät toisiaan. Salaatin salaisuus on kuitenkin kastikkeessa, joka valmistetaan ranskankermasta, Dijon-sinapista ja sitruunamehusta. Ranskankerman pehmeä koostumus antaa salaattiin täyteläisyyttä, Dijonin tulisuus tuo potkua ja sitruunamehu viimeistelee soosin kutkuttavalla kirpeydellä.

Lopputuloksena on kastike, jonka raikas maku täydentää täydellisesti savulohen, kovaksi keitettyjen kananmunien ja punasipulin liittoa. Simppeliä makusinfoniaa, joka saa ainakin minut palaamaan tämän reseptiin pariin yhä uudelleen ja uudelleen.

ketosalaatti

Ketosalaatti

1 annos

75-100 g savulohta

2 kovaksi keitettyä kananmunaa

½ dl hienonnettua punasipulia

½ dl ranskankermaa (oma suosikkini on Arla Lempi)

1 tl Dijon-sinappia

1 tl sitruunamehua

salaattisekoitusta (valinnainen)

merisuolaa

Keitä huoneenlämpöisiä kananmunia 9-10 minuuttia. Lasken itse keittoajan siitä, kun vesi alkaa poreilla. Siirrä kananmunat heti keittämisen jälkeen kylmään veteen jäähtymään. Kuori munat ja leikkaa kahdeksaan osaan.

Kuori ja hienonna punasipuli mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa ranskankerma, sinappi, suola ja sitruunamehu. Kääntele joukkoon lohi, punasipuli ja kananmunat. Jos kaipaat salaattiin hieman rousketta, lisää joukkoon jääsalaattia.

•••

Epäiletkö, että sinulla voisi olla sokeriaddiktio? Sokeriaddiktiosta toipumisen keskiössä on tunnistaa ja muuttaa haitallisia käytösmalleja, oppia tuntemaan mielihyvää luonnollisin keinoin ja rakentaa yhteyttä muihin samaa matkaa käyviin. Jos et tiedä kuinka ottaa seuraava askel päästäksesi irti pakonomaisesta sokerin ja prosessoitujen hiilihydraattien syömisestä, varaa ilmainen 30 minuutin konsultaatiopuhelu tästä.

Seuraa minua myös Instagramissa.

Lataa tästä Pysyvästi vapaaksi ruokahimoista -ilmaisopas.

Hakusessa ketoresepti? Katso muut ohjeet täältä.

+ NÄYTÄ / piilota kommentit

jaa:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Opi mikä sokeriaddiktio on ja kokeile ADDIX®-ruokavaliomallia.

Pysyvästi eroon ruokahimoista -opas

ilmainen

@addix.fi Instagramista löydät ajankohtaista tietoa addiktion holistisesta hoidosta.

etusivu
hannamari rahkonen
addix®
artikkelit
palvelut

© hannamari rahkonen | Addix 2021

ota yhteyttä

ADDIX® tarjoaa konkreettisen avun sokeriaddiktiosta ja siihen liittyvästä monialaisesta pakkomielteestä toipumiseen. 

ADDIX®